OH, QUINA JOIA!

SINOPSI

En Berenguer és de Valls i des de petit té una gran passió: ser actor. Lluita amb totes les seves forces, però l'època que vivim no li posa res fàcil als joves.

 

A casa, el seu avi, un patriarca autoritari, passat de rosca, està en contra de la seva "passió equivocada": només gaudeix portant mulates joves que el facin sentir un home com déu mana. I els pares fent la gara-gara.

 

A Barcelona, ha trobat una ciutat amb un gran ventall de coses a fer i on somiar en allò que desitja. Com l'Ovidi, company de promoció del teatre, plegats se les empesquen engegant aventures sense un ral fent de tot i més per trobar el seu lloc en l’escena, però la cosa no acaba de rutllar.

 

Una casualitat descobreix una notícia que el sacsejarà. En Berenguer es troba amb un bitllet per viatjar a Los Angeles, on en sis dies i cinc nits buscarà un secret enterrat durant molts anys.

 

Potser una persona l'espera fa dècades a l'altre banda de l'oceà. Ann Joy, una actriu apareguda per brillar encara més agafada de la seva mà.

 

El viatge a Califòrnia canviarà el seu destí, la seva manera d'entendre el món i la terra que l'ha vist néixer i qui sap, la seva vida? Serà un viatge emocional curt i potent ple de somriures i, qui sap, si d'alguna llàgrima.

EL VIRUS DE LA POR, VENTURA PONS
EL VIRUS DE LA POR  VENTURA PONS
EL VIRUS DE LA POR  VENTURA PONS

En Berenguer és de Valls i des de petit té una gran passió: ser actor. 

Una casualitat descobreix una notícia que el sacsejarà. En Berenguer es troba amb un bitllet per viatjar a Los Angeles, on en sis dies i cinc nits buscarà un secret enterrat durant molts anys.

El viatge a Califòrnia canviarà el seu destí, la seva manera d'entendre el món i la terra que l'ha vist néixer i qui sap, la seva vida?

2016
OH, QUINA JOIA!
EL VIRUS DE LA POR  VENTURA PONS
EL VIRUS DE LA POR  VENTURA PONS
 
 
 
OH, QUINA JOIA!
VO/
OH, QUINA JOIA!
OH, QUINA JOIA!
 
OH, QUINA JOIA!

NOTES DEL DIRECTOR

COMÈDIA, COMÈDIA!

Moltes vegades he escrit sobre el meu vell plaer per la comèdia. N’he fet un munt! I potser em repetiré, però és el que penso. La comèdia és el gran desafiament, el gènere que, vagis on vagis, té més públic que el drama, però sense el seu reconeixement social. Això és un fet.

 

En qualsevol país, i més en el nostre, fer riure es considera un art menor i, en canvi, a les llàgrimes se'ls hi dóna una pàtina de qualitat. Malgrat la meva antiga afició, que em ve del teatre, per formes narratives lliures i gens convencionals, sempre m'han agradat els gèneres i no m'importa saltar d'un a un altre, d'un drama a una comèdia o de la ficció a un documental mentre m’apassioni el que explico i senti que existeix la meva mirada en la narració. La mirada del director.

 

Fa temps vaig descobrir que, en el cinema, a les comèdies, al marge de la seva dificultat conceptual, on la història s'ha de bastir com una bomba de rellotgeria, també hi ha d’haver molta passió. A la vegada, la mateixa naturalesa del gènere les converteixen en tremendes armes de precisió en mans dels directors ... quan és té de veritat alguna cosa per explicar.

 

L'humor en les seves diverses formes permet sòlids nivells de provocació difícilment imaginables en el drama. Una bona constatació que cal tenir en compte quan et proposes un tema. Drama o comèdia?

 

A “Oh, quina Joia”, l’objectiu d ́en Berenguer, el xicot protagonista, és triomfar com a actor, en mig de les dificultats que tots els joves pateixen, en el món artístic. I demostrar-se ell mateix, als amics, a la família, que hi ha una vida lluny del poble i de la tradició familiar, marcada per un avi, més antic que la tinya, totpoderós, que deixa molt de desitjar, la rutina del dia a dia i les poques oportunitats que troba a una gran capital, com és Barcelona.

 

 

Fins que, després de mil i una trifulgues, per l’atzar, - ai! l’atzar-, un entrellat de casualitats fa que descobreixi una notícia que sacsejarà molt fortament la seva vida. De la nit al dia, en Berenguer es troba amb un bitllet a les mans per viatjar a Hollywood, on en sis dies i cinc nits haurà de buscar un secret, amb una forta càrrega identitària i emocional, enterrat durant molts anys i que sembla que el seu millor amic, l’Ovidi, ha rescatat de l'oblit.

 

Una persona molt important de la que ell mateix en desconeixia l'existència viu en silenci des de fa molt de temps a l'altra banda de

l'oceà. Una joia que porta molts anys brillant lluny seu, amb un ADN que els uneix, ara ha aparegut en el mapa per brillar, encara més, agafada de la seva mà.

 

Serà aquest viatge a Califòrnia el que canviarà el seu destí, la seva manera d'entendre el món i la terra que l'ha vist néixer i qui sap, si la seva vida? Sens dubte, segur que serà un viatge emocional curt i molt potent ple de somriures i qui sap si d'alguna llàgrima.

 

Després d'haver passejat, en els meus anteriors treballs, el meu interès narratiu entorn de temes més transcendents, més dramàtics, he sentit novament la crida de la comèdia. Potser perquè en les vivències d’aquesta parella crec que els espectadors poden trobar una bona història. Una bona història, sí, la mare de totes les pel·lícules, que em permet un repartiment d'aquells en els que hi crec cegament. O perquè m’he sentit fascinat per les possibilitats de fer una simbiosi amb un tipus d'humor basat en aquests éssers, diferents, propers i llunyans, fràgils en el fons, en la lluita quotidiana en uns mons tan diferents. És la suma i el plaer de tot això, afegir al rigor del concepte de la posada en escena i de la interpretació, l'emoció i la tendresa d'uns éssers en uns paisatges únics i que, com a tantes de les meves pel·lícules, van a la recerca d'una mica de realització i de comunicació en mig la voràgine dels temps que ens ha tocat viure.

 

Tornar a la comèdia, quin plaer, uf!

VENTURA PONS

 
OH, QUINA JOIA!

Una produció d’ ELS FILMS DE LA RAMBLA, S.A.

Director, Guionista i Productor  :  VENTURA PONS

Coguionista :  RICARD FARRÉ

Director de Producció  :  XAVI DOMÈNECH

Director de Fotografia  : ANDALU VILA-SANJUAN / TITO ARCAS

Director de Fotografia EUA  2ª Unidad:  ANDREA RESMINI

Art director  :  BEL·LO TORRAS

Construcció decorats : THE KRAKEN PROJECT / RICARD VALLVERDÚ

Maquillatge : MARU ERRANDO

Música  :  ALBERT GUINOVART, GATO PÉREZ I ALTRES

Muntatge  :  MARC FARRERAS

So Directe  :  NATXO ORTÚZAR

Mescles So  :  XAVI SAUCEDO / POLFORD

Efectes Digitals   :  NEGRETE FILMS VFX

Subtitulat : IMAGINABLES

 

v.o. en català i una mica d’anglès

 

Rodatge a Valls, Barcelona, Bellaterra i Los Angeles (EUA)

Abril, Maig i Juny 2016

 

© ELS FILMS DE LA RAMBLA, S.A

 
OH, QUINA JOIA!
ANN JOY 
TERESA GIMPERA
BERENGUER
RICARD FARRÉ
RAMON
JOSEP MARIA POU
MARUJA
AMPARO MORENO
JIMMY
PEDRO RUIZ
NOTARI
JOAN PERA
SENYORA ANGELINA
MONTSERRAT CARULLA
CESC
ÀLEX CASANOVAS
MARIA
ROSA VILA 
OVIDI
XAVI FRANCÈS
USNAVY
MARIETA SÁNCHEZ
MINNIE 
MINNIE MARX
PAMELA 
FRACIS MC. GILL
ERIC 
ERIC L.GOODIE
 
 
OH, QUINA JOIA!

Bogotà Film Festival (Colom

bia)

OH, QUINA JOIA!
Please reload

 
 
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Vimeo - White Circle
  • YouTube - White Circle
texas cinemes
texas cinemes
texas cinemes

© 2015 ELS FILMS DE LA RAMBLA S.A. ||  VENTURA PONS

_MG_7608